Vilken styrka av retinol bör jag använda?

Retinol är en noggrant studerad och bevisat effektiv ingrediens för att motverka åldrande. Alla kan gynnas av att använda retinol, men vilken styrka ska man välja? För att sammanfatta: hur mycket retinol din hud behöver beror på din hudtyp och hudens behov samt din egna huds tolerans. Du kan ta reda på din huds tolerans genom att prova olika styrkor och använda produkten med varierande frekvens för att se hur huden reagerar.

Hur mycket retinol ska man använda?

Paula's Choice Skincare har ett urval av retinolprodukter i olika styrkor och texturer för att möta behoven hos olika hudtyper och hudtillstånd. För att få de bästa resultaten bör retinol användas tillsammans med andra produkter för mogen hud som innehåller förnyande och återfuktande ingredienser, antioxidanter och återställande ingredienser som niacinamid. Även om retinol är otroligt effektivt för att motverka och behandla ålderstecken, behövs det oftast flera olika produkter och metoder för att uppnå de bästa resultaten.

Retinol

Handla retinol

Lågkoncentrerad retinol – 0,01% till 0,03%

Om du inte har använt retinol tidigare eller har torr och känslig hud, ska du satsa på en retinol med lägre styrka. Du kommer att se tydliga resultat när du applicerar den en eller två gånger om dagen.

Vilka resultat kan man få från retinol med lägst koncentration?

Det kan verka förvånande, men även små mängder retinol kan vara bra för din hud. En styrka på 0,01 % retinol eller högre har visat sig vara effektiva för att förbättra flera ålderstecken, reducera porstorlek och förbättra hudens allmänna hälsa. I Paula's Choice Skincares retinolprodukter finns även en kombination av bra ingredienser, som antioxidanter, peptider och mjukgörare, för ännu bättre resultat. Forskning visar också att lägre koncentrationer av retinol, kombinerat med andra antioxidanter, hjälper huden att bekämpa miljöföroreningar när det används under dagen tillsammans med ett bredspektrigt solskydd. (Använd alltid SPF 30 eller högre under dagen).

Dessa Paula's Choice-produkter har låga procentandelar av retinol. Beroende på hur din hud reagerar eller vilka hudbesvär du har kan du växla mellan eller lägga till produkter med högre koncentration av retinol. De är även idealiska att kombinera med våra boosters eller behandlande produkter.

‌Skin Recovery Serum

Måttlig styrka av retinol – 0,03 % till 0,3 %

Om du upplever hudbesvär som ojämn hudton eller struktur och förlust av fasthet, försök lägga till en mer potent produkt i din rutin: cirka 0,2 % retinol är idealiskt. Börja med att använda den två eller tre nätter i veckan, och öka sedan användningen med reservation för hur din hud reagerar.

Vilka resultat kan man få från retinol av måttlig styrka?

Måttliga styrka av retinol (0,03% till 0,3%) ger dig snabbare resultat än de med lägre procentandel. Forskning visar att retinolkoncentrationer på 0,03 % och högre kan motverka de synliga effekterna av miljöskador och synliga tecken på förtunning av huden. En kontrollerad klinisk studie publicerad i mars 2015 bekräftade ytterligare resultaten från äldre studier, vilket visar att 0,1% retinol förbättrar flera ålderstecken på åtta veckor, med ökande resultat under ett års tid. Särskilt märkbar var ökningen av kollagen och hyaluronsyra.

Paula's Choice erbjuder flera produkter med måttliga styrka av retinol, som passar både för ansikte och kropp.

‌‌

‌Skin Balancing Serum

RESIST Anti-Aging Retinol Serum

CLINICAL Ceramide-Enriched Moisturiser

‌RESIST Intensive Repair Cream

Högkoncentrerad retinol – 0,3% till 1%

De som har envisa hudbesvär, som djupa rynkor och tydlig ojämn hudton, borde överväga en retinolkräm, serum eller behandling med hög procenthalt. Men vilken procentandel av retinol är effektiv? Sök efter formuleringar med en koncentration mellan 0,3% och 1%, där retinol 1% är det mest potenta alternativet. Våra mest kraftfulla produkter är CLINICAL 1% Retinol Treatment och 1% Retinol Booster.

Vilka resultat kan man få från högkoncentrerad retinol?

Högre koncentrationer av retinol ger snabba resultat för hudbesvär som kanske inte har svarat lika bra på lägre koncentrationer.

Dessa är Paula's Choice Skincare-produkterna som innehåller en högre procentandel retinol.

CLINICAL 1 % Retinol Treatment

‌1% Retinol Booster

CLINICAL 0,3 % retinol + 2 % Bakuchiol Treatment

Hur ofta bör man använda retinol?

Hur ofta du applicerar retinol beror på vilken produkt du använder och hur van din hud är vid denna ingrediens. Om du använder en formula med låg koncentration kan du börja använda den en eller två gånger om dagen. När du använder retinol med måttlig eller hög styrka är det bäst att vara lite mer försiktig. Vi rekommenderar att du börjar använda dessa produkter i din hudvårdsrutin högst tre gånger i veckan och se hur din hud reagerar. Om du inte upplever någon negativ reaktion kan du öka användningen till varannan dag och slutligen varje dag. Precis som med många andra hudvårdsprodukter kan du behöva prova dig fram för att hitta den optimala rutinen för din hud.

Kan du använda glykolsyra eller salicylsyra med retinol?

Det finns en vanlig missuppfattning att du inte kan kombinera retinol med en AHA (glykolsyra) eller BHA (salicylsyra) exfolieringar. I själva verket visade forskning att anti-age fördelarna med retinol förstärks när du kombinerar det med en AHA (glykolsyra) eller BHA (salicylsyra) exfoliering i rätt mängder.

Tips: Eftersom både retinol och AHA eller BHA är aktiva ingredienser, bör du hålla ett öga på hur din hud reagerar när de används tillsammans. Du kan behöva prova dig fram för att hitta rätt balans för din hud.

Välj rätt retinolprodukt för din huds specifika behov.

Med denna kunskap om vilken styrka av retinol du bör använda för din hudtyp och ditt hudtillstånd finns det inget som hindrar dig från att uppnå enastående resultat. Men glöm inte att skydda din hud från skadligt UV-ljus varje dag med en solskyddsfaktor som är högre än 30, även dagar när det är molnigt.

 

Related products