Science Advisory Board

Möt branschens främsta medicinska experter som säkerställer att vi noggrant återspeglar den senaste forskningen både genom vår utbildning och våra produkter. Varje medlem är en expert och delar tillförlitlig, forskningsstödd information om ingredienssäkerhet och effektivitet.

null

Dr. Stefanie Bracke, MD, PhD, Belgien

Board-Certified Dermatologist | dehuidkliniek.beDr. Stefanie Bracke är en legitimerad hudläkare och grundare av "De Huidkliniek" i Oostduinkerke, Belgien. Hon erbjuder omfattande vård och behandling för alla hud-, hår- och nagelproblem. På "De Huidkliniek" samarbetar hon med Dr. Bob Casaer, plastikkirurg, för att erbjuda ledande expertis inom kosmetisk dermatologi och kosmetisk ansiktsplastikkirurgi.

Hon erhöll sin läkarexamen vid Universitetet i Gent med inriktning på dermatologi och venereologi. Hon tog en doktorsexamen i medicinska vetenskaper inom det psoriasis-specifika området år 2014. I denna forskning riktade hon in sig på topisk läkemedelsleverans genom huden. År 2017 erhöll hon en ytterligare universitetsexamen inom ansiktsaestetik.

Dr. Sylvain David, MD, France

Dr. Sylvain David, MD, Frankrike

Medical doctor 

Dr. Sylvain David är en plastikkirurg inriktad på estetik, tidigare klinisk direktör vid Nice University och tidigare kirurg vid Nice University Hospitals avdelning för plastikkirurgi. Han har publicerat åtskilliga vetenskapliga artiklar om plastikkirurgi och handkirurgi och är medlem i ISAPS (International Society For Aesthetic Plastic Surgery).

Han har insett genom sina erfarenheter att förebyggande åtgärder kan vara mer effektivt än att bota, och han tror att en hälsosam kost, regelbunden motion och kosmetisk hudvård kan ha en betydande positiv effekt på olika hudbesvär – antingen separat eller i kombination med estetiska behandlingar.

Som en del av sitt uppdrag att göra kosmetisk vetenskap tillgänglig för alla, publicerar han regelbundet innehåll om resultaten av olika aktiva ingredienser på hudbesvär via sin YouTube-kanal och webbplatsen Beauty Decoded. Hans publikationer inriktar sig på olika aktiva kosmetiska ingredienser och deras påverkan på olika hudbesvär.

null

Dr. Corey L. Hartman, MD, USA

Board-Certified Dermatologist | skinwellness.com


Dr. Corey L. Hartman är en legitimerad hudläkare och grundare samt medicinsk chef för Skin Wellness Dermatology i Birmingham, Alabama. Han är biträdande klinisk professor i dermatologi vid University of Alabama School of Medicine och är medlem i American Academy of Dermatology samt American Society for Dermatologic Surgery. Född och uppvuxen i New Orleans, Dr. Hartman studerade vid Emory University, tog sin läkarexamen från Meharry Medical College i Nashville, Tennessee, och genomförde praktik inom internmedicin vid Tulane University Medical Center. Under sin utbildning praktiserade han med experter inom kosmetiska ingrepp för alla hudtyper, vilket gjorde att han skickligt kunde anpassa dermatologisk kirurgi och procedurer för patienter med olika bakgrunder. Utöver att vara rådgivare för Paula's Choice är Dr. Hartman medlem i styrelser för Men’s Health Magazine, Allergan Aesthetics, Galderma Aesthetics och Revision Skin Care. Nyligen har han också blivit en del av styrelsen för Skin of Color Society.

null

Dr. Debra Jaliman, MD, USA

Board-Certified Dermatologist | drjaliman.com


Dr. Debra Jaliman är en certifierad hudläkare med en välkänd privat praktik på Fifth Avenue i Manhattan. I över 25 år har hon varit biträdande klinisk professor i dermatologi vid Icahn School of Medicine på Mount Sinai Hospital och en etablerad författare med publiceringar i många vetenskapliga tidskrifter och läroböcker, samt sin egen bok, "Skin Rules". Trade Secrets from a Top New York Dermatologist.” Dr. Jaliman är en ledande person inom dermatologi och är känd för att vara en av de första fem läkarna i Nordamerika som använde Botox i sin verksamhet redan 1991.

null

Dr Joyce Park, MD, USA

Board-Certified Dermatologist | teamwithMD.com


Dr. Joyce Park är en certifierad hudläkare som arbetar i Kalifornien och bloggar även om hudvård och skönhet på teawithMD.com. Hon gick på universitetet och medicinskolan vid Stanford University och avslutade sin dermatologiutbildning vid NYU. Under sin medicinska skolgång fann hon sitt intresse för medicinsk journalistik och genomförde ett års Stanford-NBC News Global Health Media Fellowship. Hon arbetade på kommunikationsavdelningen på Världshälsoorganisationen i Schweiz och var en del av det medicinska teamet på NBC News. Hon inser kraften i både traditionella och sociala medier för folkhälsoupplysning och fortsätter att utforska denna potential som en stipendiat genom att göra praktik på ABC News Medical Unit. Dr. Park startade Tea With MD och dess tillhörande sociala mediekanaler (Instagram, Tiktok, YouTube och mer) som en resurs för medicin, vetenskapsbaserad hudvård och skönhet sett ur en hudläkares perspektiv.

null

Dr. Danielle Drabeck, USA

PhD - Ecology, Evolution, and Behavior | MSc - Environmental Biology | Google Scholar


Dr. Danielle Drabeck är en framstående expert inom områdena miljö- och evolutionär biologi och vägleder Paula’s Choice inom hållbarhet i produktutveckling och hur kosmetiska ingredienser påverkar miljön. Hon tar med sig omfattande kunskap inom molekylär ekologi från sitt masterarbete vid Tulane University, där hon undersökte påverkan av invasiva arter och andra miljömässiga påfrestningar på kustnära saltmyrar. Med en doktorsexamen inom evolutionär biologi och fokus på interaktionen mellan naturliga gifter och deras miljö har Dr. Drabeck fungerat som konsult för privata företags laboratorier för vattentester. Hon har även studerat konsekvenserna av oljeutsläppet från Deepwater Horizon år 2010. Hon är för närvarande en postdoktorand vid University of Minnesota.

Dr. Beth McLellan

Dr. Beth McLellan, MD, USA

Board-certified dermatologist | eindsteinmed.org


Dr. Beth McLellan är en certifierad hudläkare och en framstående kliniker samt forskare inom stödjande onkodermatologi. Denna inriktning handlar om att behandla hudsjukdomar hos personer som har cancer eller har överlevt cancer. Hon studerade medicin vid Wayne State University och genomförde sin specialistutbildning inom dermatologi vid Henry Ford Hospital, där hon även var överläkare. Från och med 2013 har hon varit chef för stödjande onkodermatologi vid Montefiore-Einstein Cancer Center, och sedan 2020 har hon varit överläkare inom dermatologi vid Montefiore-Einstein.

Dr. McLellan har som mål att förbättra livet för personer som har haft cancer och överlevt genom att studera och behandla hudrelaterade biverkningar som kan påverka deras livskvalitet och förmåga att slutföra sin behandling. Hennes forskning fokuserar på strålningsdermatit, östrogenbrist och hur växtöstrogen kan underlätta vid hudens torrhet, förtunning och förlust av elasticitet.