Produktfrågor

Testar ni på djur?

Nej, Paula's Choice har aldrig, vid något skede av produktutvecklingen, testat på djur och kommer aldrig att göra det. Vi anlitar inte heller några tredje parter för att utföra djurtester å våra vägnar.
Paula har i 30 år skrivit om skönhetsbranschen och under den tiden har hon konsekvent talat emot djurtester för kosmetikprodukter.
Vi är fast beslutna att globalt använda alternativa säkerhetstestmetoder och avskaffa djurtester för kosmetika globalt. I april 2013 blev Paula's Choice officiellt certifierad medlem i Leaping Bunny Program.
Kraven för Leaping Bunny-certifieringen innebär ett löfte att avskaffa djurtester inte bara internt i företaget, utan även hos våra leverantörer av ingredienser. Resultatet är en produkt som garanteras vara 100% fri från nya djurtester. Programmet administreras av en koalition av djurrättsorganisationer, inklusive Humane Society of the United States och National Anti-Vivisection Society. För mer information om Leaping Bunny, besök www.leapingbunny.org

Är produkterna från Paula's Choice veganska, eller innehåller några av dem animaliska biprodukter?

Majoriteten av Paula's Choice produkter är veganska eftersom de inte innehåller animaliska ingredienser eller ämnen härledda från djur. Vi försöker alltid att göra våra produkter utan dessa ingredienser när det går, och det är glädjande att veta att det hela tiden utvecklas spännande nya veganska ingredienser för hudvård. I vissa fall innehåller våra produkter animaliska eller animaliskt härledda ingredienser eftersom det är nödvändigt för formulan eller för att det inte fanns en vegansk motsvarighet att använda.

Följande ingredienser kan vara härledda från djur: Lactoperoxidase, Glyceryl Stearate, Cholesterol, Ceramides, PEG-100 Stearate Carmine, Sodium Chondroitin Sulfate, Tallow and Beeswax. Du hittar en komplett lista över ingredienser för alla produkter från Paula's Choice på respektive produktsida.

Du kan även hitta mer information i listan nedan. Denna lista gäller för produkterna som finns tillgängliga på Paula's Choice.se.

Paula's Choice-produkter som innehåller lanolin eller kolesterol (härledda från fårull):

Paula's Choice-produkter som innehåller kolesterol (härledd från fårull):

Paula's Choice-produkter som innehåller laktoperoxidas (enzym härlett från komjölk):

Paula's Choice-produkter som innehåller polyglyceryl-3 bivax (en ester av bivaxfettsyror):

Paula's Choice-produkter som innehåller cera alba bivax (en naturlig biprodukt från arbetsbin):

Paula's Choice-produkter som innehåller acetylglukosamin (från skaldjur):

Paula's Choice-produkter som innehåller extrakt av havsfläder (från marina evertebrater):

Varför finns inte alla Paula's Choice-produkter tillgängliga i EU?

Det beror på att det finns skillnader i regleringen av kosmetiska produkter mellan Förenta staterna (US) och Europeiska unionen (EU). Användningen av vissa ingredienser eller ämnen i kosmetika regleras ibland på olika sätt. Vissa produkter, som räknas som skönhetsprodukter i USA, betraktas som läkemedel (utan recept) i EU.

Varför säljer ni inte hela makeupsortimentet från Paula's Choice?

Efterfrågan på Paula's Choice makeup-produkter var så låg inom EU att vi beslutade att sluta sälja dem år 2009. Idag inkluderar Paula's Choice Europe sortimentet några få makeup-produkter, som kompletterar produkterna på den generella sminkmarknaden.

En ny produkt som jag vill ha finns tillgänglig i USA, när kommer jag kunna köpa den i EU?

De flesta nya produkter blir tillgängliga i EU ungefär 4 veckor efter lanseringen i USA. Om du vill vara först med att få information om våra senaste lanseringar, våra specialerbjudanden och kampanjer, kan du registrera dig på vårt kostnadsfria nyhetsbrev.

Varför har min favorit hudvårds- eller makeupprodukt utgått?

Vi är ledsna om din favoritprodukt från Paula's Choice har utgått! Vi förstår hur frustrerande det är att vara utan en viktig del av hudvårds- eller makeupkrutinen.
Beslutet att avveckla en produkt eller nyans tas aldrig impulsivt, det är många olika faktorer som det ska tas hänsyn till, inklusive konsumentpreferenser och köpmönster. Även några av Paula's egna favoriter har utgått! I våra ansträngningar att ständigt förbättra sortimentet och svara på feedbacken från våra kunder kommer du att märka att nya färger och formulas, där vissa kan vara variationer av dina favoriter, introduceras kontinuerligt.
Vänligen kontakta oss om du önskar råd om en ersättande produkt för en utgången favorit. Vi hjälper dig gärna.

Finns det möjlighet att prova era produkter innan man köper dem?

Om du vill vara säker på att en produkt passar dig innan du bestämmer dig för att köpa en full-size kan du prova med en mindre resestorlek, som vi erbjuder för nästan alla våra produkter. Alternativt kan du alltid dra nytta av vår 60-dagars pengarna-tillbaka-garanti, som vi erbjuder oavsett om produkten har öppnats eller inte.