Hur får jag en hud med lyster och jämnare hudton?

Solskador och andra hudbesvär kan få din hy att förlora sin naturliga lyster. Om din hud börjar se matt och ojämn ut eller om du besväras av mörka fläckar/märken efter finnar, kan Paulas Choice produkter hjälpa till att synligt återställa en levande, frisk hud med jämn hudton.

Vad är skin brightening och strålande hy?

‌Skin brightening syftar till att förbättra hudens lyster och har ingenting att göra med att ändra hudens naturliga pigmentering. Istället kan hudvård anpassad för pigmenterad hud förvandla glåmig /matt hud till en hy med hälsosam lyster och minska mörka fläckar efter solskador eller efter finnar.

Vilka ingredienser ger huden lyster?

Några av de mest välstuderade ingredienserna som har effekten av att jämna ut hudtonen är C-vitamin, arbutin, azelainsyra, niacinamid, mullbär, björnbär och lakritsextrakt. Var och en av dessa ingredienser minimerar mörka fläckar (t.ex. solskador) på sitt eget unika sätt, riktad mot de olika faktorer som orsakar glåmig hud och ojämn hudton. Många ingredienser som verkar på pigmenterad hud har flera fördelar och ger också antioxidativa och fuktgivande effekt.

C5 SUPER BOOST Moisturiser har en kräm/gel formula specifikt utvecklad med 5% C-vitamin. Den här ingrediensen är en stark antioxidant som synligt minskar glåmig hy, bekämpar skador från fria radikaler och ger en klarare hud samtidigt som den återfuktar och reparerar hudbarriären. Mer än bara solkräm - skydda, jämna ut och återfukta med 5% Vitamin C Sheer Moisturizer SPF 50.

Sanningen är att ingen enskild kräm kan göra att envisa pigmenteringar (av olika slag) försvinner över en natt. Däremot, genom konsekvent användning kan du se din hudton återvända till sin naturliga, hälsosamma lyster.

Vilka är de bästa formuleringarna för en pigmenterad hud?

Effektiv hudvård mot ojämn hudton och pigmenteringar innebär formuleringar som kombinerar lystergivande och fuktgivande ingredienser. Det är viktigt att låsa in fukt för att hålla en hälsosam hudbarriär, vilket gör att huden blir mer mottaglig för aktiva hudvårdande ingredienser. Slutligen, SPF. Solskydd är helt avgörande för att uppnå verkliga resultat och förhindra ytterligare skador, det vill säga solskador, mörka fläckar och pigmenteringar.

De bästa behandlingarna mot pigmenteringar

På Paula's Choice formulerar vi endast våra produkter för pigmenterad hy med vetenskapligt beprövade extrakt och andra ingredienser som har visat sig förbättra hudtonen. Vi erbjuder olika formuleringar och texturer så att du kan välja den produkt som bäst passar din hudtyp och dina hudbesvär.

Reducera pigmenteringar:
‌25% Vitamin C + Glutathione Clinical Serum

Denna avancerade formula är kliniskt bevisad för att reducera hyperpigmenteringar. Använd detta lätta serum för avancerade resultat och bli en av de 94% som såg tydligt förbättrade resultat på pigmenteringarna och de 0% som rapporterade irritation.* *Baserat på användning två gånger om dagen i en oberoende klinisk studie med 32 deltagare under 8 veckors tid.

Ge lyster till matt hud
‌Radiance Renewal Mask

Du behöver inte skölja av denna mjuka sovmask som arbetar under natten medan du sover. ‌Den är formulerad med niacinamid, arbutin och björnbärsextrakt, samt återfuktande ingredienser så att du vaknar upp till mjukare, synligt fylligare och mer strålande hud. Du kan också applicera den när som helst på dagen som en uppfriskande kräm.

Fokusera på missfärgningar, fina linjer och förlust av fasthet: 
RESIST Triple Active Total Repair Serum

Detta milda och återfuktande serum använder en potent blandning av hexylresorcinol, retinoid och niacinamid för att rikta in sig på de viktigaste tecknen på åldrande. Det hjälper huden att reparera och förnya sig själv som en förebyggande effekt av tidens gång.

Hur kan jag få min hud att bli mer strålande på ett naturligt sätt?

På Paula's Choice formulerar vi endast våra produkter för pigmenterad hy med vetenskapligt beprövade extrakt och andra ingredienser som har visat sig förbättra hudtonen. Vi erbjuder ett brett utbud av tillämpningsmetoder och texturer så att du kan välja den produkt som passar bäst för din hudtyp och ditt hudtillstånd .

SPF är ett måste! 

För att effektivt jämna ut en hud med pigmentering är det viktigt att du skyddar den med en solkräm som har ett bredspektrigt skydd med SPF 30 eller högre. Att tillbringa tid i solen ökar inte bara risken för tidiga ålderstecken, som mörka fläckar, det fördröjer också hudens läkningsprocess och ökar risken för hudcancer. SPF är ett absolut måste för att hålla huden frisk och välmående.

Exfoliering

Ett av de mest effektiva sätten att minska matt och glåmig hy är att avlägsna gamlahudceller. Att använda en AHA- eller BHA-exfoliering är ett effektivt sätt att ge huden mer lyster och jämna ut hudtexturen. För att främja cellförnyelsen (bort med det gamla och in med det nya!) låter huden din inre lyster lyftas fram, den friska huden som gömmer sig precis under ytan.

Laserbehandling

Laserbehandling är en metod som inte kräver några snitt i huden och används för att öka produktionen av kollagen. Det leder till att huden blir återfuktad och får ny lyster. Denna teknik kan även minska synligheten av solskador, ärr och pigmentering.