PEG-60 Almond Glycerides

Bra

Mjukgörare

PEG-60 Almond Glycerides omedelbart

  • Derivative of fatty acids from almond oil
  • Functions as a skin-conditioning agent, emollient, and emulsifier
  • Found non-irritating even in concentrations up to 20%

PEG-60 Almond Glycerides beskrivning

PEG-60 almond glycerides is the polyethylene glycol (PEG) derivative of fatty acids from almond oil. This ingredient functions as an emollient, skin-conditioning agent, and emulsifier, among others. It has plant (that being the almond) and synthetic properties and is not considered a problematic ingredient unless you have a nut allergy that includes almonds. A 2020 assessment of the independent Cosmetic Ingredient Review panel found that PEG-60 almond glycerides were not irritating, even in concentrations up to 20%.

PEG-60 Almond Glycerides referenser

  • International Journal of Toxicology, September 2020, ePublication
  • Journal of Applied Cosmetology, January-March 2010, pages 1-11

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Ingrediensrankning

Bäst

Effektiv och bevisad genom oberoende studier. Enastående aktiv ingrediens för de flesta hudtyper eller hudbesvär.

Bra

Nödvändig för att förbättra en formulas struktur, stabilitet eller penetration.

Genomsnittlig

Vanligtvis inte irriterande, men kan ha estetiska, stabilitets- eller andra problem som begränsar dess användbarhet.

Dålig

Det finns en risk för irritation. Risken ökar när den kombineras med andra ingredienser som kan orsaka irritation eller inflammation.

Sämst

Kan ge upphov till irritation, inflammation, torrhet och andra oönskade effekter. Kan ha vissa fördelar men har i allmänhet visat sig göra mer skada än nytta.

okänd

Vi kunde inte hitta detta i vårt ingredienslexikon. Vi registrerar alla saknade ingredienser och gör kontinuerliga uppdateringar.

Inte betygsatt

Denna ingrediens har inte blivit rankad eftersom vi inte har haft möjlighet att granska den aktuella forskningen.