Almond Oil

Bäst

Mjukgörare

Almond Oil beskrivning

Also known as sweet almond oil, this is a non-volatile, non-fragrant oil extracted from the seeds of almonds and used as an emollient. Almond oil is a rich source of skin-replenishing ingredients including triglycerides and several fatty acids (oleic, linoleic, and myristic among them). It is not known to cause sensitivity.Almonds (_Prunus amygdalus_) can be sweet or bitter. Sweet almond is listed in Latin as Prunus amygdalus or Prunus dulcis and does not contain harmful constituents. Bitter almond comes from another species, _Prunus amara_, and does contain harmful constituents that shouldn’t be applied to skin.

Almond Oil referenser

  • ISRN Toxicology, September 2013, ePublication
  • Complementary Therapies in Clinical Practice, February 2010, pages 10-12
  • Journal of Agricultural and Food Chemistry, June 2008, pages 4,096-4,10

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Ingrediensrankning

Bäst

Effektiv och bevisad genom oberoende studier. Enastående aktiv ingrediens för de flesta hudtyper eller hudbesvär.

Bra

Nödvändig för att förbättra en formulas struktur, stabilitet eller penetration.

Genomsnittlig

Vanligtvis inte irriterande, men kan ha estetiska, stabilitets- eller andra problem som begränsar dess användbarhet.

Dålig

Det finns en risk för irritation. Risken ökar när den kombineras med andra ingredienser som kan orsaka irritation eller inflammation.

Sämst

Kan ge upphov till irritation, inflammation, torrhet och andra oönskade effekter. Kan ha vissa fördelar men har i allmänhet visat sig göra mer skada än nytta.

okänd

Vi kunde inte hitta detta i vårt ingredienslexikon. Vi registrerar alla saknade ingredienser och gör kontinuerliga uppdateringar.

Inte betygsatt

Denna ingrediens har inte blivit rankad eftersom vi inte har haft möjlighet att granska den aktuella forskningen.