Glycine Soja Protein

Bra

Antioxidant

Glycine Soja Protein omedelbart

  • A mix of proteins from the wild soybean plant
  • Has antioxidant properties
  • Also a moisturizing ingredient
  • Ruled safe as used in cosmetics

Glycine Soja Protein beskrivning

_Glycine soja_ protein is extracted from the wild soybean plant, _Glycine soja_ (as opposed to the domesticated version of the plant, _Glycine max_). Like other parts of soybeans, the proteins from this plant have antioxidant properties. This ingredient is also an emollient, helping to condition skin and prevent moisture loss. Among the proteins in soy are albumins and globulins, found in many other legumes, which is the food group soybeans are in. The independent Cosmetic Ingredient Review has ruled _Glycine soja_ protein safe in its current usage, where the maximum concentration of use is 0.9%.

Glycine Soja Protein referenser

  • SpecialChem, Website, Accessed October 2025
  • International Journal of Toxicology, August 2023, pages 102S-113S

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Ingrediensrankning

Bäst

Effektiv och bevisad genom oberoende studier. Enastående aktiv ingrediens för de flesta hudtyper eller hudbesvär.

Bra

Nödvändig för att förbättra en formulas struktur, stabilitet eller penetration.

Genomsnittlig

Vanligtvis inte irriterande, men kan ha estetiska, stabilitets- eller andra problem som begränsar dess användbarhet.

Dålig

Det finns en risk för irritation. Risken ökar när den kombineras med andra ingredienser som kan orsaka irritation eller inflammation.

Sämst

Kan ge upphov till irritation, inflammation, torrhet och andra oönskade effekter. Kan ha vissa fördelar men har i allmänhet visat sig göra mer skada än nytta.

okänd

Vi kunde inte hitta detta i vårt ingredienslexikon. Vi registrerar alla saknade ingredienser och gör kontinuerliga uppdateringar.

Inte betygsatt

Denna ingrediens har inte blivit rankad eftersom vi inte har haft möjlighet att granska den aktuella forskningen.