Hydrolyzed Soy Flour

Bra

Fuktbindare

Hydrolyzed Soy Flour omedelbart

  • Derived from soybeans
  • Used as a skin conditioning ingredient
  • Also has soothing + antioxidant properties

Hydrolyzed Soy Flour beskrivning

Hydrolyzed soy flour is an ingredient derived from soybeans (Glycine soja beans). The beans are ground into flour, which is then subjected to a chemical process called hydrolysis in which water, enzymes, or acids are used to break down the flour into different components. Hydrolyzed soy flour is mainly used in cosmetics as a hair and skin conditioning ingredient, though it also has skin calming properties and antioxidant benefits. Though not as frequently used as the related soy protein, it is considered safe as used in cosmetics, where it’s use level typically ranges from 1–5%.

Hydrolyzed Soy Flour referenser

  • CoSmile Europe, Website, Accessed July 2025
  • European Commission, Website, Accessed July 2025
  • Food Chemistry, October 2012, pages 2,217-2,225

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Ingrediensrankning

Bäst

Effektiv och bevisad genom oberoende studier. Enastående aktiv ingrediens för de flesta hudtyper eller hudbesvär.

Bra

Nödvändig för att förbättra en formulas struktur, stabilitet eller penetration.

Genomsnittlig

Vanligtvis inte irriterande, men kan ha estetiska, stabilitets- eller andra problem som begränsar dess användbarhet.

Dålig

Det finns en risk för irritation. Risken ökar när den kombineras med andra ingredienser som kan orsaka irritation eller inflammation.

Sämst

Kan ge upphov till irritation, inflammation, torrhet och andra oönskade effekter. Kan ha vissa fördelar men har i allmänhet visat sig göra mer skada än nytta.

okänd

Vi kunde inte hitta detta i vårt ingredienslexikon. Vi registrerar alla saknade ingredienser och gör kontinuerliga uppdateringar.

Inte betygsatt

Denna ingrediens har inte blivit rankad eftersom vi inte har haft möjlighet att granska den aktuella forskningen.