Sommarens hudvårdsguide

Att lära sig hur man tar hand om huden på sommaren är ganska enkelt. Det är inte nödvändigt med stora förändringar i rutinen eller att byta ut alla hudvårdsprodukter i badrumsskåpet. En hudvårdande sommarrutin bör spegla den rutin man har resten av året. Sommarvärmen kan påverka huden, så du kan prova produkter med lättare texturer och mattande produkter för att minska att värme och svett orsakar glansighet. Glöm inte att inkludera lösningar för aknebenägen hud på kroppen och fortsätt att exfoliera regelbundet! Låt oss dela våra tips för att hjälpa dig få en välmående, strålande och skyddad hud hela sommaren.

Hur ska jag ta hand om min hud på sommaren?

Under de varmare månaderna kan det vara bra att byta till lättare, men fortfarande lika mjukörande texturer för att återfukta och skydda huden mot effekterna av långa sommardagar. Men det viktigaste steget i din rutin är – just det, SPF! Detta avgörande steg hjälper andra väsentliga steg i rutinen, såsom exfoliering, att utföra sitt arbete medan det aktivt skyddar din hud från skadliga UV-strålar. När du tillbringar dagen utomhus eller sitter vid fönstret är det viktigt att återapplicera din SPF varannan timme.

Bör jag exfoliera på sommaren?

Sanningen är att du kan använda exfolierande produkter under sommaren (eller under månader med mer sol). Att hoppa över detta viktiga steg bara för att du kommer att vara mer utomhus kan leda till ökad glåmighet, igentäppta porer och torrhet. Det kan också göra eventuella nya pigmenteringar mer synliga.
Även om AHA-exfolieringar kan göra huden känsligare för solen, kan man enkelt att undvika detta genom att dagligen använda ett solskydd med UVA/UVB och applicera det generöst och jämnt över hela ansiktet. Under de längre dagarna utomhus när solen skiner och UV-index ligger på 8+ (oavsett om det är sommar eller inte) är det också klokt att vidta ytterligare försiktighetsåtgärder. Se till att bära UV-skyddande kläder, hatt, läppbalsam med SPF och solglasögon. En annan viktig sak att komma ihåg: undvik direkt solljus under de varmaste timmarna som vanligtvis är mellan kl. 10-16.
Så, ja, du kan gå ut i solen efter att ha exfolierat om du tar de nödvändiga försiktighetsåtgärderna i förväg. Undvik att ta sommarsäsongens soliga dagar eller semestern som ett tillfälle att få en solbränna. Att göra det är mycket skadligt för huden på flera sätt. Det kan leda till nedbrytning av kollagen och irritation som skadar varje hudlager, och skadan blir värre för varje gång du utsätts för solen.

Sommarens hudvårdsguide

Ska jag sluta använda aktiva ingredienser under sommaren?

Du kan absolut fortsätta att använda eller lägga till aktiva ingredienser i din sommarrutin så länge du använder din solskyddskräm. Vissa tror att de behöver sluta använda ingredienser som C-vitamin, niacinamid, retinol, BHA och AHA på grund av ökad solexponering, men det finns ingen anledning att göra det om du är noggrann med att applicera ditt solskydd. Till exempel är produkter med C-vitamin fördelaktiga året runt, inklusive under sommaren. De ger antioxidantskydd mot UV-skador och hjälper till att jämna ut huden - från glåmig till en hud med lyster.

Hur ser den bästa sommarrutinen ut?

Låt oss gå igenom steg-för-steg för hur en effektiv sommarrutin skulle kunna se ut.

  1. Rengör! Under sommaren kommer du att använda mer solskyddskräm än vanligt och det är avgörande att ge din hud en djuprengöring varje kväll innan resten av din kvällsrutin. Vi rekommenderar till och med dubbelrengöring för att säkerställa att du avlägsnar överflödig talg, SPF och orenheter från huden och förbereder den för nästa steg.
  2. Balansera med ansiktsvatten. Beroende på din hudtyp och eventuella hudbesvär kan detta steg vara valfritt. Om du inte brukar använda ansiktsvatten i din hudvårdsrutin kan det ändå vara ett snabbt och effektivt sätt att tillföra ett lätt fuktgivande lager till huden.
  3. Exfoliera. Vissa menar att man inte behöver exfoliera på sommaren, men detta är steget som verkligen kommer att upprätthålla porhygienen, särskilt när du använder ett solskydd varje dag. Se till att alltid använda ett bredspektrigt solskydd och applicera den helst 15 minuter innan du utsätts för solen. Återapplicera sedan varannan timme En del föredrar att exfoliera på kvällen och inte morgon och kväll under den varma säsongen.
  4. Behandla. Det fjärde steget i din sommarrutin inkluderar boosters, serum och behandlingar, som levererar koncentrerade aktiva ingredienser som absorberas snabbt och inte känns på huden. Det är nu du kan fokusera på att behandla olika hudtillstånd som är aktuella året runt och samtidigt ge huden näring under sommaren.
  5. Fukt & SPF: Sist men inte minst behöver du återfukta huden och avsluta din rutin med det väsentliga steget - SPF. Om du använder makeup, låt ditt solskydd absorberas i 15 minuter för att säkerställa bästa möjliga skydd.
  6. Kroppsvård. Många av oss upplever ökad irritation från rakning eller vaxning, bristningar, inåtväxande hårstrån, keratosis pilaris och andra besvär. För att ta kontroll över dessa besvär och hantera dem på en gång, rekommenderar vi vår innovativa 2% BHA Body Spot Treatment. Den avlägsnar varsamt gamla hudceller och ger en mjukare och lenare hud över hela kroppen. Applicera ett generöst lager av krämen på det berörda området och kom alltid ihåg att använda solskyddsfaktor om du ska ut i solen!