Rubus Villoscus

Bäst

Antioxidant

Rubus Villoscus beskrivning

The Latin name for blackberry fruit extract. This plant extract has antioxidant ability that stems from its phenolic acid content. Antioxidant components of blackberry fruit include ferulic acid, caffeic acid, and quercetin, among many others. As with all berries, blackberries are a brilliant source of naturally-occurring antioxidants that benefit skin when applied topically.

Rubus Villoscus referenser

  • Natural Database, Accessed November 2021, ePublication
  • Journal of Zhejiang University, February 2012, pages 94-102
  • Journal of Agricultural and Food Chemistry, December 2011, ePublication

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Ingrediensrankning

Bäst

Effektiv och bevisad genom oberoende studier. Enastående aktiv ingrediens för de flesta hudtyper eller hudbesvär.

Bra

Nödvändig för att förbättra en formulas struktur, stabilitet eller penetration.

Genomsnittlig

Vanligtvis inte irriterande, men kan ha estetiska, stabilitets- eller andra problem som begränsar dess användbarhet.

Dålig

Det finns en risk för irritation. Risken ökar när den kombineras med andra ingredienser som kan orsaka irritation eller inflammation.

Sämst

Kan ge upphov till irritation, inflammation, torrhet och andra oönskade effekter. Kan ha vissa fördelar men har i allmänhet visat sig göra mer skada än nytta.

okänd

Vi kunde inte hitta detta i vårt ingredienslexikon. Vi registrerar alla saknade ingredienser och gör kontinuerliga uppdateringar.

Inte betygsatt

Denna ingrediens har inte blivit rankad eftersom vi inte har haft möjlighet att granska den aktuella forskningen.