Methyl Dehydroabietate

Genomsnittlig

Konserveringsmedel

Inga kända fördelar

Methyl Dehydroabietate omedelbart

  • Type of acid isolated from conifer bark
  • Limited research on its effect on skin
  • Used as an antimicrobial agent
  • Sometimes used as a viscosity controller

Methyl Dehydroabietate beskrivning

Methyl dehydroabietate is a type of acid that can be isolated from various types of conifer bark, including _Picea abies_, the Norway spruce. There is limited research on its effect on skin over time. It is used primarily in skin care (particularly products labeled as natural) as an antimicrobial agent. It is also used as a viscosity (thickness) controller in certain formulations. Although derived from tree bark, the finished ingredient is considered synthetic. Usage levels for methyl dehydroabietate have not been established, nor has its safety been evaluated.

Methyl Dehydroabietate referenser

  • PubChem, Accessed March 2023, Website
  • MedChemExpress, Accessed March 2023, Website
  • Journal of Biotechnology, September 2018, pages 18-24

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Ingrediensrankning

Bäst

Effektiv och bevisad genom oberoende studier. Enastående aktiv ingrediens för de flesta hudtyper eller hudbesvär.

Bra

Nödvändig för att förbättra en formulas struktur, stabilitet eller penetration.

Genomsnittlig

Vanligtvis inte irriterande, men kan ha estetiska, stabilitets- eller andra problem som begränsar dess användbarhet.

Dålig

Det finns en risk för irritation. Risken ökar när den kombineras med andra ingredienser som kan orsaka irritation eller inflammation.

Sämst

Kan ge upphov till irritation, inflammation, torrhet och andra oönskade effekter. Kan ha vissa fördelar men har i allmänhet visat sig göra mer skada än nytta.

okänd

Vi kunde inte hitta detta i vårt ingredienslexikon. Vi registrerar alla saknade ingredienser och gör kontinuerliga uppdateringar.

Inte betygsatt

Denna ingrediens har inte blivit rankad eftersom vi inte har haft möjlighet att granska den aktuella forskningen.