Aroma/Flavor

Genomsnittlig

Doft – Syntetisk & naturlig

Inga kända fördelar

Aroma/Flavor beskrivning

Seeing “aroma/flavour” on an ingredient list can be either good or bad. For example, if the aroma or flavour comes from mint or citrus, it can be sensitising. But if the source is something more innocuous, like vanilla, then it shouldn’t pose a risk. According to the Personal Care Product Council’s Ingredient Database, “Aroma is a term for ingredient labeling used to identify that a product contains a material or combination of materials normally added to a cosmetic to produce or to mask a particular flavour.” The point to be aware of is what kind of flavour your lips (or skin) are being exposed to - and whether or not the exposure poses a risk of sensitivity. Last, be aware that highly flavored lip products can encourage lip-licking - after all, such products do tend to taste good—but they shouldn’t be eaten, and licking your lips too often can cause or worsen dry lips.

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Ingrediensrankning

Bäst

Effektiv och bevisad genom oberoende studier. Enastående aktiv ingrediens för de flesta hudtyper eller hudbesvär.

Bra

Nödvändig för att förbättra en formulas struktur, stabilitet eller penetration.

Genomsnittlig

Vanligtvis inte irriterande, men kan ha estetiska, stabilitets- eller andra problem som begränsar dess användbarhet.

Dålig

Det finns en risk för irritation. Risken ökar när den kombineras med andra ingredienser som kan orsaka irritation eller inflammation.

Sämst

Kan ge upphov till irritation, inflammation, torrhet och andra oönskade effekter. Kan ha vissa fördelar men har i allmänhet visat sig göra mer skada än nytta.

okänd

Vi kunde inte hitta detta i vårt ingredienslexikon. Vi registrerar alla saknade ingredienser och gör kontinuerliga uppdateringar.

Inte betygsatt

Denna ingrediens har inte blivit rankad eftersom vi inte har haft möjlighet att granska den aktuella forskningen.